ROBERTA GIGANTE – ‘ORGANOON’

Roberta Gigante ‘OrganOOn’ klankinstallatie
zondag 9 mei, Haven van Gent
ihkv Electrified 02 – Hacking Public Space S.M.A.K. & Vooruit

We willen je van harte uitnodigen voor Roberta Gigante’s bijzondere actie op zondag 9 mei 2010 doorlopend van 16:00 tot 20:00 op het terrein van de firma Sarens, Langerbruggekaai 40, 9042 Gent ( tussen Doornzele en Kanaal Gent-Terneuzen, zie plan ).

Roberta Gigante is een jonge, Italiaanse kunstenaar (°1986) die tegenwoordig in Brussel woont en werkt. Ze raakte geïntrigeerd door de resonantiefrequentie van objecten en de manier waarop geluid zich als beeld gedraagt. Als bijdrage aan Electrified 02 rond het thema Hacking Public Space brengt ze een performance op een ongewone plaats: een uitgestrekt bedrijventerrein in de Gentse haven waar twaalf gigantische metalen buizen liggen. Roberta Gigante berekende de frequentie van de buizen; door er klanken in te sturen brengt ze resonantie teweeg. De buizen, die op losse orgelpijpen lijken, worden zo tot één instrument versmolten. Hoe haar ongewoon orgelconcert uiteindelijk zal klinken, bepaalt de wind… Haar klankinstallatie / concert krijgt de titel ‘OrganOOn’ en zal maar één keer te beleven zijn . Een organisatie van Vooruit, S.M.A.K. en Cultuurcentrum Strombeek

Aan het S.M.A.K. kun je een gratis shuttlebus nemen naar de locatie (vertrek tussen 16:00 en 18:00); je mag ook met eigen vervoer naar de locatie komen (parkeerplaatsen beschikbaar).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s